Back to All Events

Twee Palestijnse Dichters

  • Perdu Kloveniersburgwal 86 Amsterdam, NH Netherlands (map)

Tijdens deze avond zullen Ghayath Almadhoun en Asmaa Azaizeh voordragen uit hun werk. Tevens zullen de dichters reageren op de volgende vraag: “Kan het woord Palestina in een gedicht genoemd worden zonder dat betekenissen van buitenaf zich opdringen?” Naar aanleiding van de lezingen en voordrachten gaan de dichters na de pauze in gesprek met elkaar en moderator Matthijs Ponte.

Asmaa Azaizeh studeerde Engelse taal en journalistiek aan de Universiteit van Haifa. Ze werkte voor verschillende lokale kranten en radiostations. Maar ze is ook dichter. In 2010 won Azaizeh de Young Writer Award van de Abdel Mohsen Qattan Foundation. In 2013 verscheen haar eerste dichtbundel onder de titel Liwa. Eerder publiceerde ze in verschillende literaire tijdschriften en bloemlezingen en trad ze op tijdens poëziefestivals. In Nederland kennen we haar onder meer van het internationale literatuurfestival Read My World, waarvoor ze in 2013 curator was. Haar werk werd vertaald in het Engels, Duits, Perzisch en Hebreeuws.

Ghayath Almadhoun is een Palestijnse dichter en journalist.werd geboren in het Palestijnse vluchtelingenkamp Yarmouk in Damascus als zoon van een Palestijnse vader en een Syrische moeder. Hij studeerde Arabische literatuur aan de universiteit van Damascus en werkte als cultureel journalist. Samen met Lukman Derky richtte hij in 2006 in de Syrische hoofdstad 'Bayt al-Qasid' op, het 'Huis van de Poëzie'. In 2012 won hij de Klas de Vylders Prijs van de Swedisch Writers Union. Bij Uitgeverij Maas verscheen onder de titel Weg van Damascus een keuze uit zijn werk in de Nederlandse vertaling door Djûke Poppinga. Veel van zijn gedichten zijn vertaald in het Zweeds, Italiaans, Grieks en Sloveens.

Matthijs Ponte (1982) is dichter en filosoof. Hij is co-founder van het internationale literatuurfestival Read My World. Als mede-oprichter en uitgever is hij een van de drijvende krachten achter de nieuwe uitgeverij Bananafish

Tickets en info